Sınav Analizi Programı

1 1.621
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 643
  • File Size 0.00 KB
  • File Count 1
  • Create Date Kasım 19, 2023
  • Last Updated Aralık 21, 2023

Sınav Analizi Programı

 

Sınav Analizi Sınav Analizi Programı Excel Dosyası Nedir?

Sınav analizi excel dosyası, öğrencilerin sınav sonuçlarını soru, şube ve sınıf bazında ayrıntılı olarak değerlendirmeyi sağlayan bir hesap tablosudur. Sınav analizi excel dosyası, öğrencilerin sınavdaki başarı durumunu, güçlü ve zayıf yönlerini, soruların zorluk derecesini, sınavın güvenirlik ve ayırt edicilik katsayılarını, sınıf ortalamalarını, standart sapmalarını, başarı yüzdesini ve daha birçok istatistiksel veriyi gösterir. Sınav analizi excel dosyası, öğretmenlerin sınav sonuçlarını objektif bir şekilde analiz etmelerine, öğrencilerin performanslarını takip etmelerine, sınavın kalitesini değerlendirmelerine ve gerekli iyileştirmeleri yapmalarına yardımcı olur.

Sınav Analizi  Programı Excel Dosyası Nasıl Kullanılır?

Bu programın en önemli avantajlarından biri kolay ve anlaşılabilir bir ara yüze sahip olmasıdır.

Sizde kullandıkça göreceksiniz ki sınav analizi yapmak hiç bu kadar basit ve zevkli olmamıştı.

KULLANIM:

Programı açtığınızda karşınıza ana menülerin bulunduğu bir sayfa gelecektir. Bu menüden yapmak istediğiniz seçeneği bularak tıklamanız yeterlidir. Ana menüye geri dönmek için sayfanın sağ üst köşelerinde bulunan GERİ tuşuna basmanız yeterlidir.

SABİT VERİLERİ GİRMEK İSTİYORUM : Eğer programı ilk kez kullanıyorsanız bir kereye mahsus mutlaka sabit veri girmek istiyorum menüsünden, Kişisel bilgilerinizi ve Sınıf listenizi girmeniz gerekiyor.

Her sınıf ve şube için verilerinizi girdikten sonra farklı kaydet seçeneğini kullanarak verilerinizi arşivlemenizi öneririz.

SINAV VERİLERİNİ GİRMEK İSTİYORUM:  Bu menüden hangi sınavın analizini yapmak istiyorsanız o seçeneğe tıkladığınızda karşınıza sınıf listesi ve soru puanlarını gireceğiniz bir sayfa gelecektir. Bu sayfada yer alan mavi kutucuklara öğrencinin sınavdaki her sorulardan aldığı puanı ayrı ayrı gerekli kutucuğa girmeniz gerekir. Eğer öğrenci bir sorudan sıfır puan aldıysa veya o soruyu cevaplandırmamışsa kutucuğa mutlaka sıfır yazmalısınız. Siz puanları girdiğinizde program öğrencinin aldığı notu hesaplayarak TOPLAM kısmında gösterecektir. 

I, II ve III sınavlarınızın notunu bu şekilde girebilirsiniz.

SINAV SORULARININ ORTALAMA PUANINI VE CEVAPLANMA YÜZDELERİNİ GÖRMEK İSTİYTORUM: Bu menüyü kullanarak istediğiniz sınava tıkladığınızda karşınıza o sınavdaki sorulardan öğrencilerin aldıkları ortalama puanı ve soruların ortalama cevaplanma puanına göre yüzdelerini grafik üzerinden görebilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİN ÜÇ SINAVDA ALDIKLARI NOTLARI KARŞILAŞTIRMAK İSTİYORUM: Bu menüyü kullanarak öğrencilerin üç sınavda aldıkları notları ve bu notların ortalamalarını aynı ekranda görebilirsiniz. Eğer karşılaştırmayı belge üzerinde görmek istiyorsanız belge üzerinde seçeneğine, grafik üzerinde görmek istiyorsanız grafik üzerinde seçeneğini tıklatınız. Böylece öğrencinin sınavlardaki başarısını kolay bir şekilde göreceksiniz ve arkadaşları ile arasındaki başarı oranını anında göreceksiniz.

BOŞ SINIF LİSTESİ AL: Bu menüden kareli veya çizgili seçeneği tıkladığınızda ekrana isteğinize göre karelere ayrılmış yada çizgilerle ayrılmış sınıf listeniz gelecektir. Eğer boş bir sınıf listesine ihtiyacınız varsa yazıcı imgesine  basarak ekranda gördüğünüz sınıf listenizi alabilirsiniz.

DİKKAT

Program azami 50 öğrencilik sınıflar için tasarlanmıştır. En fazla 20 soru analizi ile sınırlandırılmıştır. 

Toplam soru sayısı en fazla 20’dir. Sizin sınavınızdaki soru sayısının 20’den az olması analiz sonucunu etkilemeyecektir. Program girdiğiniz soru adedini dikkate alacaktır.

Program üç sınav notu girilecek şekilde tasarlanmıştır. Eğer üçten az sınav yapıyorsanız ortalamada yer alan değerlerin yanlış olmaması için ÖĞRENCİLERİN ÜÇ SINAVDA ALDIKLARI NOTLARI KARŞILAŞTIRMAK İSTİYORUM menüsünden BELGE ÜZERİNDE seçeneğini tıklayınız ve III. Yazılı alanında yer alan sıfırları siliniz.

Program hakkındaki tüm öneri ve görüşleriniz hassasiyetle değerlendirilecektir. İletişim için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz. Tüm meslektaşlarıma saygılarımla.

Sınav Analizi Excel Dosyasının Faydaları Nelerdir?

Sınav analizi excel dosyasının faydaları şunlardır:

  • Sınav analizi excel dosyası, sınav sonuçlarını objektif bir şekilde analiz etmenizi sağlar. Böylece, sınav sonuçlarını yorumlamak için duygusal veya kişisel faktörlerden etkilenmezsiniz.
  • Sınav analizi excel dosyası, öğrencilerin sınavdaki başarı durumunu, güçlü ve zayıf yönlerini, soruların zorluk derecesini, sınavın güvenirlik ve ayırt edicilik katsayılarını, sınıf ortalamalarını, standart sapmalarını, başarı yüzdesini ve daha birçok istatistiksel veriyi gösterir. Bu veriler, size öğrencilerin sınavdaki performanslarını, sınavın kalitesini, sınavın öğrencilere uygunluğunu, sınavın öğrenciler arasındaki başarı farklılıklarını, sınavın öğrencilerin bilgi düzeylerini yansıtma derecesini ve sınavın öğrencilerin ilgi ve motivasyonlarını etkileme durumunu gösterir. Bu verileri kullanarak, öğrencilerin sınav sonuçlarını değerlendirebilir, öğrencilerin eksikliklerini gidermeleri için rehberlik edebilir, sınav sorularını gözden geçirebilir, sınavın zorluk seviyesini ayarlayabilir, sınavın ölçme ve değerlendirme amaçlarına uygunluğunu kontrol edebilir ve sınavın kalitesini artırmak için gerekli iyileştirmeleri yapabilirsiniz.
  • Sınav analizi excel dosyası, sınav sonuçlarını görsel olarak sunar. Böylece, sınav sonuçlarını daha kolay anlayabilir, sınav sonuçlarını daha etkili bir şekilde paylaşabilir ve sınav sonuçlarını daha ilgi çekici bir şekilde sunabilirsiniz.
  • Sınav analizi excel dosyası, sınav sonuçlarını saklamanızı ve arşivlemenizi sağlar. Böylece, sınav sonuçlarını istediğiniz zaman tekrar inceleyebilir, sınav sonuçlarını karşılaştırabilir, sınav sonuçlarını raporlayabilir ve sınav sonuçlarını kullanarak öğrencilerin gelişimlerini takip edebilirsiniz.
1 yorum
  1. biyoloji öğrt. diyor

    çok güzel teşekkür ederim

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Insert math as
Block
Inline
Additional settings
Formula color
Text color
#333333
Type math using LaTeX
Preview
\({}\)
Nothing to preview
Insert